Tävlingssimmare + mens?

Min första mens fick jag sommaren då jag fyllde 13 år, och jag var tävlingssimmare. Mamma lärde mig vad mens var och hur man skulle ta hand om den.

Redan vid min andra mens, var det dags för simträningar, och då fanns det inget annat val än att direkt börja använda tampong. Jag minns väldigt väl första gången med tampong, och hur svårt det var att få bort den efter ett 2 timmars simpass. Den hade ju svällt. Med mammas ord snurrande i huvudet, om hur viktigt det är att alltid byta direkt efter att träningen. Jag satt där på wc och kallsvettades, men fick inte bort den. Den satt fast, och det tog för sjukt att dra bort den.

Olycklig kom jag hem, och fick be mamma om hjälp. Då ville jag nog helst inte använda tamponger mera, men ville jag fortsätta träna simning, hade jag inget annat val.

Som tur var, började det gå bättre och lättare med tiden, och efter ett tag ville jag inte använda dom där ”blöjorna” alls längre. Jag övergick till att använda menskopp, vilket har varit den allra bästa lösningen för mig, som är en aktiv och tränande ung kvinna. Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan den!

– Kvinna, 22 år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *