Mensberättelse: Första mensen

Jag minns min första mens tydligt! Jag gick på sexan och skulle besöka toaletten på den första rasten. Jag kollade ner i trosorna och såg att de var nerblodade och fick PANIK. Jag proppade trosorna med en massa WC-papper och satt och oroade mig resten av dagen över att det skulle blöda igenom. Jag sa ju ingenting till någon, förstås. När jag kom hem var jag så nervös över att berätta det för mamma, jag ville bara skämmas ihjäl och gå och gömma mig under en sten, ungefär. När jag väl tog mod till mig, typ en timme senare, och berättade nyheten så blev mamma ÖVERLYCKLIG och föreslog att vi borde fira och typ göra extra god middag eller gå ut på restaurang eller något! Jag tackade nej, så det fick räcka med att hon gav mig bindor. Dagen efter upplevde jag mitt livs första mensvärk och stannade hemma från skolan. Det kändes ändå märkligt högtidligt på något sätt att missa skolan pga sin första mensvärk!

– Flicka, 17 år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *