Första veckan

IMG_6513

Tack, tack, tack för det fina mottagandet som Menskligt fått under denna första vecka! Det är med ödmjukhet och tacksamhet vi läser alla berättelser som kommer in. Det känns som en gåva.

Under den här första veckan har vi tagit emot ca 60 berättelser. Naturligtvis främst av kvinnor men också av några män. Berättelserna handlar mycket om hur första mensen upplevdes, om smärta, om rikliga blödningar och incidenter en kan skratta åt i efterhand.

Insamlingen fortsätter och ännu behöver vi mera av allt. Vår utmaning blir att sprida projektet vidare från våra närmaste nätverk och där får ni väldigt gärna hjälpa till. Vi uppmuntrar och rekommenderar er alla att prata om projektet och om mens med era vänner och bekanta (hur reagerar de?). Aldrig har vi pratat så mycket om mens som de senaste veckorna och det visar sig så gott som varje gång att alla har en berättelse och det enda som har känts konstigt med att prata om mens är att vi inte har gjort det förut.

Här kan du skicka in din berättelse (ja, man får skicka in flera).

Ha en bra söndag och farsdag! (Ps. vågar/kan/vill du prata om mens med din pappa? Eller är du själv pappa och har en berättelse om din dotters mens?)

/Hanna & Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *