Fler och fler menstips

Om nånting flödade på Radio extrem förra veckan så var det ju mens! ’Flödesradio’ och andra ordvitsar dyker upp i mitt huvud, men eftersom stand up inte (ännu) är min hobby, utan eftersom mens är min fritidsaktivism och för att jag vill tipsa er, så ska jag hålla mig till ämnet.

Har kollat in hela x3m:s mensvecka och tittade som avslutning nyss på Sex & sånts Mensspecial. Ett extra långt program på temat, som jag verkligen diggade! Där tas en massa aspekter av mens upp – vad händer under en menscykel, mens och sex, menssmärta, mensen som tabu, mensen i patriarkatet, frånvaron av mens, priserna på mensskydd, endometrios, mensfester och mycket därtill, varvat med filmat material av typen ”frågat på stan/toaletten”. Frispråkig och avslappnad panel, med bla sexualrådgivare Suss Åhman, som också har gett rådgivning åt mig och Hanna iom projekt Menskligt. Riktigt skönt att hänga med det här gänget och det här snacket en söndagkväll under kökslampan. Rekommenderar!

Har tidigare sett Sex & sånts fina program om mensskydd, vilket jag också rekommenderar. Om du är lärare eller annan som ska tala om sånt här med en grupp unga och tycker att det är en övermäktig eller megajobbig uppgift – varför inte låta dem se det här programmet och öppna för diskussion efteråt? Och heeeej, jag lärde mig något nytt! (Det är så spännande det här mensnörderiet och mycket tack vare era mensberättelser, för jag får hela tiden nya insikter och lärdomar – jippii!) MENSSVAMP! Hade aldrig hört om det tidigare! Menssvampen kan en använda när en har mens och sex och inte vill klotta ned. Någon som testat?

 

/jenny

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *